În contact cu întreaga lume!
Ru Ro En
Tel.: +373 (22) 27-77-03
Skype: ghidtur
Bilete de avion
Facebook
Instagram
Odnoklassniki
Trip Advisor
VKontakte
Youtube

Grecia :: Reguli de intrare

Pentru a calatori în Grecia sau pe insulele grecesti, cetatenilor Republicii Moldova le este necesara viza Schenghen, care va fi perfectata la Chisinau nemijlocit de catre solicitant.

Lista de documente necesare:

  1. Pasaportul solicitantului, având termenul de valabilitate cel putin 6 luni dupa expirarea vizei solicitate (original + copie).
  2. Copie a paginii cu datele personale.
  3. 2 poze color tip pasaport, dimensiuni 3,4×4,5 cm.
  4. Asigurare medicala de calatorie si asigurarea de accidente.
  5. Solicitarea de viza completata lizibil cu litere latine de tipar.
  6. Adeverinta de de la angajatorul moldovean sau oricare alta dovada privind activitatea solicitantului. În adeverinta uremaza a fi indicate salariul, scopul si durata calatoriei.
  7. Cartea de munca în original si copie sau adeverinta care sa confirme practicarea profesiunilor libere. Daca solicitantul este elev sau student, este necesar sa se prezinte adeverinta de la institutia de învatamânt si carnetul de student/elev în original si copie.
  8. Pasapoarte vechi si copii ale altor vize Schenghen (precum si vize pentru SUA/Maria Britanie).
  9. Dovezi privind rezervarea biletului tur-retur. În cazul calatoriei cu automobilul se vor prezenta certificatul de înmatriculare, permisul de conducere si cartea verde, în original si copii.
  10. Dovezi rezervare hotel cu confirmarea achitarii întregii sume pentru cazare. O astfel de confirmare, expediata prin fax sau posta electronica; trebuie sa fie perfectata de catre hotel si va contine informatia de contact (adresa, telefonul). Deasemenea, este necesar sa se prezinte voucher-ul turistic si contractul cu agentia turistica, în original si copie.
  11. Descrierea detaliata, pe o foaie aparte, a calatoriei planificate, cu indicarea cât mai exacta a itinerarului, scopului, perioadei si locului aflarii în tara.
  12. Dovada dispunerii de catre solicitant de resurse financiare (adeverinta de la banca sau extras de cont bancar sau extras de la bancomat, în original).
  13. Buletin de identitate în original si copie.

Taxa consulara constituie 35 Euro. Termenul de prelucrare a cererii constituie 10 zile lucratoare.


Pentru a intra în tara este necesar sa aveti numerar în suma de 50 Euro de persoana pe zi. Prezenta numerarului poate fi verificata la frontiera. Turistii, care intra sau ies din tara, si dispun de bancnote, monede sau cecuri de calatorie in suma de peste 10 000 euro sau echivalent, sunt obligati sa le declare. Cecurile bancare nu necesita declarare.

Este permisa introducerea fara de acciz a 10 kg produse alimentare si bauturi, pâna la 200 de tigarete sau 50 de trabucuri, pâna la 1 litru de bauturi spirtoase sau 2 litri de vin, pâna la 50 g produse de parfumerie, precum si cadouri ce nu depasesc suma de 150 Euro.

Este insterzisa introducerea produselor narcotice sau a preparatelor care le contin, a armelor si munitiilor fara permisiune speciala, a substantelor otravitoare si a plantelor în ghiveciuri. Este interzisa scoaterea din tara a anticariatului, inclusiv a pietrelor din sapaturile arheologice, precum si a obiectelor gasite pe fundul marii. Conform legislatiei grecesti, orice persoana aflata în tentativa de a scoate din tara obiecte antice, risca privatiune de libertate cu durata de la 1 luna pâna la 5 ani. Insasi detinerea unui obiect din antichitate care nu a fost declarat la serviciul arheologic sau la cel mai apropiat comisariat în termen de 15 zile, conduce la urmarirea penala.

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out

Curs valutar
Informatiile sunt furnizate www.bnm.md
Meteo
Informatiile sunt furnizate www.gismeteo.ru